Zoeken

De tijdlijn

Tekst fragment

“FAUSTO: Je bent wit.

GIULIA: Alle wijven in de cel weten wie ik ben. Het is moeilijk te slapen ’s nachts.

FAUSTO: Maken ze het je lastig?

GIULIA: het lijkt wel of ze mij pas echt een hoer vinden. Zoals de heilige Maria, wanneer ze plotseling blijkt het toch met God gedaan te hebben. (Fausto grinnikt) Je lacht! Meneer Serieus lacht!

FAUSTO: Was dit wat je in Frankrijk voor ogen had?

GIULIA: We moeten er mee ophouden. Ik heb gehoord dat de mensen het parcours zijn opgelopen om je uit te fluiten. Er hooeft maar een of andere jaloerse non je een duw te geven in een haarspeld”

Tekstfragment uit FAUSTO EN GIULIA

Voorstelling

Naar het leven van Fausto Coppi, wielrenner (1919-1960). Impressionistisch drama van Paul Feld in korte, snelle flitsen over opkomst en ondergang van een campionissimo in het sociaal-politieke klimaat van het na-oorlogse Italië van de jaren veertig en vijftig. Sport, romantiek en drama. Het stuk volgt de levensloop van Coppi vanaf het moment dat hij zich op het wielrennen stort op aanraden van de twee zussen God en de Duivel en van de blinde masseur Cavanna. Coppi’s ondergang wordt ingeluid door openlijke, buitenechtelijke affaire met Giulia, de vrouw van zijn beste vriend. Hij onderschatte de reactie van het katholieke Italië en de kracht van deze macht.

Poster

Poster Fausto en Giulia

Foto


Fausto en Giulia