Zoeken

De tijdlijn

Tekst fragment

“Julie: U geloofd dat ik geen bloed kan zien? Voor zo zwak houdt u mij. Ik zou jouw bloed, jouw hersens op een houtblok willen zien. Ik zou jou hele geslacht willen zien zwemmen in een zee van bloed. Ik geloof dat ik uit jouw schedel zou willen drinken, mijn voeten in jouw borstkas baden, jouw hart zou ik kunnen braden en eten. Jij denkt dat ik zwak ben. Jij denkt dat ik van jou houd omdat de vrucht van mijn lijf naar jouw zaad snakt? Jij gelooft dat ik jouw gebroed met mijn hartebloed zou willen voeden? Jouw kind ter wereld zou willen brengen en jouw naam te dragen? Hoe heet jij eigenlijk? ik heb jouw achternaam nog nooit gehoord? Waarschijnlijk heb jij er helemaal geen een.. Jij hond die mijn halsband draagt. Jij lakei, met het merkteken van mijn familie op de knopen je livrei.”

Tekstfragment uit Freud & Julie

Voorstelling

Freud & Julie vertelt het verhaal van Freule Julie, haar knecht Jean en de keukenmeid Kristin. Tijdens de Midzomernacht, een bacchantische nacht waarin alles mag en alle rangen en standen door elkaar lopen, raken de Freule en Jean verzeild in een verboden verliefdheid. Zodra ze weer bij zinnen komen, slaat de paniek toe.

Een zwartgallige, lichtvoetige, sadistische, tedere voorstelling die het midden houdt tussen een thriller, een zedenschets en een tragi-komedie. De vorm wisselt per scène; van grotesk naar intiem theater, van dans naar Italiaans gesproken tekst, van een heftige monoloog tot een smachtende blik van drie minuten.

Poster

Poster FREUD & JULIE

Foto


FREUD & JULIE