Zoeken

De tijdlijn

Tekst fragment

A: Ik blijf hier hoor.C:

Ja, blijf jij maar hier, schijtlaars.

A: Blijven of weggaan is toch hetzelfde? In het licht van de eeuwigheid?

E: Ja, hallo, dan maakt het in het licht van de eeuwigheid ook niet uit of ik mijn kont afveeg of niet.

D: Dat maakt ook niks uit.

E: Diep D, heel diep.

Tekstfragment uit On the Road

Voorstelling

Op uitnodiging van regisseur Jeroen Kriek schreef Don Duyns de tekst voor On the Road; een road-movie voor vijf acteurs en een tweezitsbank. Kriek ensceneerde de voorstelling met vijf jonge spelers.

On the Road speelt zich af op een onttakeld feestje waar drank, pillen en muziek de onderliggende agressie van de personen A, B, C, D en E niet langer kunnen onderdrukken. Oorverdovende stiltes, tergende gesprekken, zinloos verbaal geweld en liters bier vullen de nacht die uitmondt in een ontluisterende morning after.

Het Brabants Dagblad schreef naar aanleiding van de voorstelling: “Regisseur Jeroen Kriek heeft een keihard portret gemaakt van deze jongeren” en omschreef de voorstelling als van een “adembenemende treurigheid”.

On the Road werd oorspronkelijk gemaakt in 2000 voor het Tweetakt festival in Den Bosch. De acteurs waren afkomstig van de Toneelopleiding in Eindhoven. Nadien is de voorstelling op een aantal (jongeren)-theaterfestivals te zien geweest. In het seizoen 2003/2004 maakte On the Road een reprisetournee langs de kleine zalen in het land.

Poster

Poster On the Road

Foto


On the Road