Zoeken

De tijdlijn

Tekst fragment

Voor deze voorstelling is helaas geen fragment beschikbaar.

Voorstelling

Almere Underground : een festival vol subcultuur

Tijdens de zevende editie van Theaterfestival Almere, van donderdag 11 t/m zondag 14 september 2003, werd theater De Metropole in Almere-Stad omgetoverd tot ‘Almere Underground’. Growing up in Public nam het gebouw ’over’ en speelde op verschillende locaties in De Metropole zes verschillende voorstellingen gemaakt door en met jonge theatermakers.

De bovenzaal van restaurant La Couronne werd ingericht als Underground Lounge met films en projecties op de muren en bijzondere muziek; een ontmoetingsplaats voor publiek en artiesten waar gegeten en gedronken kan worden.

Het festival werd afgesloten met de voorstelling Grond, een voorstelling van eigen bodem.

Almere Underground presenteert:
Grond, een voorstelling van eigen bodem

Grond is een voorstelling speciaal gemaakt voor, door en over inwoners van Almere, onder de artistieke leiding van Daphne de Bruin. Het wordt een unieke, uitbundige en eenmalige theatervoorstelling. Voor deze productie worden groepen Almeerders samengesteld, die afzonderlijk van elkaar werken aan een deel van de voorstelling. De repetities worden geleid door vaste koppels van twee regisseurs. In de laatste week worden de verschillende delen tot een geheel gemonteerd. Grond: een oerhollandse belevenis over uit de klei getrokken dromen, water tot aan de lippen en hartstochtelijke stedelingen die hun land verguizen en verheffen.

Poster

Poster GROND / ALMERE UNDERGROUND

Foto


GROND / ALMERE UNDERGROUND