Zoeken

De tijdlijn

Tekst fragment

“Wij vinden dus dat de wereld een vreselijke plaats geworden is.

Waar wij niet langer iets mee te maken willen hebben.

Wij vinden dus dat die wereld, zoals wij die kennen.

Of, gekend hebben

Het verder maar uit moet zoeken zonder ons.

Wij hebben besloten dat die wereld, die ons tot voor kort omringde,

En dan vooral in de vorm van bepaalde personen,

En dan hebben we het heus niet alleen over Bush en Osama Bin Laden.

Wij hebben besloten dat die wereld voor ons niet meer bestaat.”

Tekstfragment uit Exit

Voorstelling

EXIT is een voorstelling die in navolging van Volgens Murat (2004) en MIS (2005) is gemaakt met leerlingen van het naburige Gerrit Rietveld College in het kader van het Adoptieplan. EXIT geeft een meedogenloze blauwdruk van de moderne tijd en de existentiële twijfel van jongeren op de grens van volwassenheid. Concept & regie zijn in handen van Jeroen Kriek, de tekst is geschreven door de jonge schrijver Bas Beerendonk.

“Ze vinden dus dat ik iets moet worden, maar dat wil ik helemaal niet. Ik wil helemaal niets worden. Ik bedoel, ik ben toch al iets.”

EXIT volgt een groep jonge mensen die wil ontsnappen aan de eisen van de moderne maatschappij. Bereid om tot het uiterste te gaan lopen ze langs de zelfkant van het leven. Op zoek naar de schoonheid van het verval heulen ze met de romantiek van destructie. Gewapend met een fiets en een grenzeloos vertrouwen gaan ze voor een wereld waar het leven tot in zijn extremen geleefd kan worden.

Gedurende een repetitieproces van enkele weken maakte Jeroen Kriek speciaal met en voor deze groep jongen mensen de voorstelling. De jonge schrijver Bas Beerendonk schreef de tekst voor EXIT aan de hand van de ontwikkelingen tijdens het repetitieproces.

EXIT is nieuw, uitdagend, persoonlijk en verrassend actueel.

Poster

Poster Exit

Foto


Poster Exit