Zoeken

De tijdlijn

Tekst fragment

Kil: Ijsbloemen op de ramen. Adembenemend goud en die juwelen. En het zilveren ijsfakkeltje tussen jouw geile blonde tieten. Ik heb het in de Amstel gegooid, nee, het hangt nog om mijn hals, door mijn borstbeen gebrand als een onzictbare trofee in mijn ribbenkast.

Ik kan ze tellen, die zwarte naaldhakken tiktak glijdend over de klinkers, in een steeds tragere stap. In de fluwelen handschoenen de strop. In het mooie gezichtje de messcherp omzwoelde stem. “Ga je met me mee?”. Ze is de dood.

In een slordige versnelling haar hand door mijn haar, achteloos een bloedkoude kus op mijn mond. Ik volg haar weerloos de nacht in en niemand weet ervan. In welk trapgat ik kom te bungelen met een pegel in mijn hart.

Tekstfragment uit Growing up in Public

Voorstelling

Growing up in Public is het verhaal van twee broers die het liefst elkaar en de rest van de wereld zouden opblazen. Helaas hebben ze elkaar nodig om zich te weer te stellen tegen de Buitenstaander, die hun wereld probeert binnen te dringen.

Twee vrouwen spelen de rollen van Kill en Doc en geven in travestie hun ongezouten visie op de verhoudingen tussen de sexen.

Het stuk is gebaseerd op The Family, geschreven door Lodewijk de Boer aan het begin van de jaren ’70. Naast teksten van De Boer, komen er eigen teksten invoor en teksten van de Amerikaanse schrijfster Kathy acker.

Growing up in Public werd geregisseerd door Paul Feld als derdejaarsvoorstelling voor de Regieopleiding aan de Amsterdamse Theaterschool. Dit was tevens de eerste samenwerking met actrice Daphne de bruin die ook studeerde aan de regie-opleiding. Deze voorstelling was een co-productie met theater Kikker en het begin van een langdurige en vruchtbare samenwerking.

Poster

Poster GROWING UP IN PUBLIC

Foto


GROWING UP IN PUBLIC