Zoeken

De tijdlijn

Tekst fragment

BENNY:

“Wat is het leven? Wat is nou het leven, lieve mensen? Je kakt wat in je broek, je roept wat om hulp, je groeit wat in de lengte en in de breedte, je plant je voort of niet en als het een beetje meezit haal je twee keer de krant: bij je geboorte en bij je dood. Ach, humor is een beleefde vorm van wanhoop. “

Tekstfragment uit BENNY’S HILL

Voorstelling

De voorstelling Benny’s Hill behandelt leven en dood van de Engelse televisiekomiek Benny Hill. Ooit was deze ‘koning van de slechte smaak’ beroemd in binnen- en buitenland, maar een aantal jaren voor zijn dood (hartaanval) werd hij afgeschreven als zijnde ‘seksistisch’ en ‘ouderwets’. Regisseur Duyns zag in deze tragische levensloop een perfect thema voor een festivalproductie en vond in Dick van den Toorn een perfecte hoofdrolspeler, aangezien Van den Toorn de afwisseling tussen komisch en tragisch als geen ander beheerst.

De samenwerking tussen regisseur/schrijver Duyns, hoofdrolspeler Dick van den Toorn, componist Jan Pieter Koch en decorontwerper Pieter Smits leidde tot een helder concept: de komiek tussen de vallende gordijnen van zijn leven, begeleid door maniakale klanken uit zijn loopbaan. Benny’s Hill ging in première op een zolder tijdens het Terschellingse Oerol Festival, waar - wegens grote belangstelling - soms drie keer per dag gespeeld werd.

Poster

Poster Benny’s Hill

Foto


Benny’s Hill