Zoeken

De tijdlijn

Tekst fragment

Vrouw:

Wij hebben geshopped in sillicon-valley. Daar koop je het eeuwige leven met een onbeperkte casco garantie. Eerst scheren ze je haar weg, tot op de helft van je schedel. Vervolgens maken ze een incisie van oor tot oor. Deze hele frontale lap kun je dan naar beneden klappen. Bij mij is er pakweg een reep van 7 centimeter tussenuit gehaald waardoor het geheel behoorlijk is opgetrokken. So this is me and I am happy with myself. Minnie Mouse wordt toch ook niet ouder of wel dan?

Tekstfragment uit Think Big; Minnie Mouse for president

Voorstelling

Think Big; Minnie Mouse for President is een stuk van Daphne de Bruin. Een pikzwarte stripvoorstelling die een humoristische analyse geeft van het Amerikaanse Denken en de verworvenheden van een kapitalistische samenleving op de rand van de 21e eeuw.

Op een planeet waar McDonalds’ restaurants, Nike sportschoenen, Sony videorecorders en Coca Cola de bindende elementen tussen de diverse werelddelen lijken te zijn, is Minnie Mouse de meest geschikte kandidaat om de eerste vrouwelijke president van de US of A te worden. Onder het motto ‘Think Big’ zal de populaire muis samen met Walt D.- Mr. America himself- het hoogste doel verwezenlijken: Disney Planet, de hele wereld één groot pretpark.

De mogelijkheden zijn onbeperkt, the sky is the limit en het leven moet in de volle breedte worden geconsumeerd. Voor Minnie Mouse is een happy end in haar tweedimensionale wereld een vaststaand feit. Haar simpel optimisme haar grootste troef. Mensen willen maar al te graag geloven in rooskleurige woorden. Walt Disney weet daar alles van. Sentiment en feel-good stories hebben hem groot gemaakt
Het imperialistische dollardenken van Walt tegenover de hoopvolle kleurplaatjes van Minnie Mouse zijn de basis voor een grimmig sprookje, waarin commercie, sex en politiek de hoofdrol spelen.

In Think Big; Minnie Mouse for President zijn we getuige van de opkomst en ondergang van een stripheldin die gelanceerd wordt als boegbeeld van een nieuwe samenleving, maar die bezwijkt onder de ambities van een wereld die lijdt aan ziekelijke expansiedrift.

Voor Think Big; Minnie Mouse for President was de spraakmakende Monica Lewinsky-affaire model staan voor de desastreuze verhouding tussen Minnie M. en haar Mr.President.

Poster

Poster Think big; Minnie Mouse for President

Foto


Think big; Minnie Mouse for President