Zoeken

De tijdlijn

Tekst fragment

“When I get to the bottom I go back to the top of the slide where I stop and I turn and I go for a ride till I get to the bottom and I see you again.”

Tekstfragment uit Helter Skelter

Voorstelling

Helter Skelter werd in oktober 2007 als locatievoorstelling in een repetitiemarathon van een week gemaakt met 18 jongeren in de leeftijd van 13 tot 22 jaar van diverse jeugdtheaterscholen in Overijssel in de troosteloze ambiance van het Tetem-gebouw op de plaats van de vuurwerkramp in het hart van Enschede, de laatste fabrieksloods die nog overeind staat. Een plek met eigen regels, eigen dramaturgie, waar werkelijkheid en theater dicht naast elkaar komen te liggen. De voorstelling werd gebaseerd op Charles Manson en zijn hippiecommune en handelde over radicalisering, groepsdynamica, het zicht op de realiteit kwijt raken, over toewijding, religieus leiderschap en over volgelingen.

De dagen bestonden ’s ochtends uit doelgerichte fysieke training en meditaties gevolgd door productiegerichte scenerepetities en het aanmaken van nieuw materiaal in de middag. De avonden waren gereserveerd voor montage en verdieping. De jongeren overnachtten op de locatie in een paar caravans om het sektegevoel van Manson en zijn commune te evenaren.

De voorstelling speelde een week en kreeg in samenwerking met de Schouwburg Enschede een reprise op dezelfde locatie in mei 2008 tijdens het Balenfestival.

Poster

Poster HELTER SKELTER (i.s.m. jeugdtheater Overijssel)

Foto


HELTER SKELTER (i.s.m. jeugdtheater Overijssel)