Zoeken

De tijdlijn

Tekst fragment

“Kijk ik op, staat daar…. een man. Zoiets had ik nog nooit gezien maar er was niet meer dan 1 seconde nodig om tot mij door te laten dringen, dit is een man zoals God het heeft bedoeld. En hij zag er niet uit als Adam.”

Tekstfragment uit Eva

“Hihaaa, we zijn los. Binnen drie seconden tik ik met mijn gaspedaal de vloer aan. Het zware ronken van de auto maakt me gek. Gini, Gini, Lamborghini, I love you! Er bestaat niets anders dan ik, de wagen en de weg.”

Tekstfragment uit Vicky

Voorstelling

Een dubbelprogramma van Daphne de Bruin

Een theatertournee van twee festivalvoorstellingen van Daphne de Bruin (Eva uit 2004 en Vicky Vinex uit 2006) waarin de kapitalistische samenleving ervan langs kreeg. Twee personages die elkaars tegenpolen zijn maar in gevecht met hetzelfde dilemma. Een non en een überblonde worstelen met de ultieme keuze: wordt het God of de Duivel, heaven or hell? Over de opkomst en ondergang van een wereld waarin consumeren het hoogste goed is.

De voorstellingen gingen een relatie aan met elkaar, die aan beide een extra betekenislaag toevoegde. Vicky werd een vervolg op Eva en Eva op haar beurt verklaarde op een associatieve manier het manisch-depressieve gedrag van het zeer eigentijdse stijlicoon Vicky.

EVA (2004)

Geïnspireerd op het oudste verhaal in de wereld herschept De Bruin de mythe van Eva. De vrouw die de verleiding niet kon weerstaan en de gehele mensheid opzadelde met de consequenties van haar daad. Hoe één hap onvermijdelijk leidt naar een honger die niet te stelpen is. Een hallucinerend optreden met de heartbeat van een popconcert en de adem van een gedicht.

VICKY (2006)

Een theatrale roadshow, starring Vicky Vinex, het stijlicoon voor het moderne leven. Met een zwarte Lamborghini, een chiuaua die luistert naar de naam Heroïne en een penthouse aan het water laat de depressie niet lang op zich wachten. Fifty minutes onvervalste satire in een suburbian sprookje. Een hyperventilerende stand up-performance over leven op de snelweg en wonen in een wereld die niet kan aarden.

Poster

Poster EVA; this is my life / De Vicky Vinex Roadshow

Foto


EVA; this is my life / De Vicky Vinex Roadshow