Zoeken

De tijdlijn

Tekst fragment

“Vicky: Ik stap in mijn wagen en ik doe de radio aan. Ik en mijn auto dat is pure liefde. Laat ik mijn hand liefkozend langs het stuur glijden en het portier zoeft dicht. Met mijn hoofd tegen het leer van de leuning mediteer ik drie seconden, laat dit een dag worden waarop de goden mij gunstig gezind zijn. Ik draai de sleutel om, zet hem in zijn 1, met gierende banden raas ik de weg op. Zwarte strepen achterlatend op het wegdek. Hihaaa! We zijn los. Binnen drie seconden tik ik met mijn gaspedaal de vloer aan. Het zware ronken van de motor maakt me gek! Gini gini lamborghini, I love you I love you I love you!”

Tekstfragment uit De Vicky VInex Roadshow

Voorstelling

De Vicky Vinex Roadshow is een theatrale roadshow, starring Vicky Vinex, het stijlicoon voor het moderne leven. Met een zwarte Lamborghini, een chihuahua die luistert naar de naam Heroïne en een design penthouse aan het water laat de depressie niet lang op zich wachten. Fifty minutes stand up-performance over leven op de snelweg en wonen in een wereld die niet kan aarden. Joop van Brakel, die ook samen met Daphne de Bruin EVA; this is my life speelde, is ook in De Vicky Vinex Roadshow met zijn live-appearance de muzikale counterpart.

Daphne de Bruin was de afgelopen jaren met haar voorstellingen EVA; this is my life en The Bitch; in bed with Macbeth te zien tijdens de diverse zomerfestivals. In haar voorstellingen ontwikkelde de Bruin met verschillende topmuzikanten een bijzonder genre muziektheater. De speciaal gecomponeerde en live uitgevoerde soundscapes onder de tekst, in combinatie met de theatrale effecten geven deze performances de heartbeat van een popconcert en de looks van een videoclip.

Vicky Vinex is een personage dat Daphne de Bruin ontwikkelde in opdracht van Beyond Utrecht, het meerjarige kunstproject ter bevordering van kunst en cultuur op de Utrechtse Vinex-locatie Leidsche Rijn. Sinds een jaar schrijft zij maandelijks een column en een strip over het leven van stripheldin Vicky Vinex voor de website van Beyond. Vicky is inmiddels uitgegroeid tot een beroemdheid in El Ar (Leidsche Rijn). Na twee jaar stripheldin te zijn geweest, is Vicky Vinex nu in 3D te beleven in haar eigen roadshow.

Poster

Poster De Vicky Vinex Roadshow

Foto


Poster De Vicky Vinex Roadshow