Zoeken

De tijdlijn

Tekst fragment

“Ik zit vlak voor een examen, weet je. Da’s best klote. Ja, op zich gaat het wel goed of zo... Maar juist nu. Juist nu... juist nu het zo slecht gaat met Barry. Barry Horne. Hij is vandaag begonnen aan z’n 67e dag van z’n hongerstaking. Zijn ouders zijn vandaag even bij hem geweest om afscheid te nemen. Daar kregen ze ongeveer een half uurtje voor. Maar goed! Vannacht kan ‘ie sterven. Dan is ‘ie dood. Ik moet bij Barry Horne zijn! Tegen de tijd dat ik afgestudeerd ben, zal er geen musje meer te bekennen zijn! “The animals have no one but us!” Dat zegt Barry. Ik mag alleen maar aan hém denken. Ik volg zijn strijd elke dag: op Internet... Mijn zolderkamertje is als zijn gevangeniscel. Ja ... hij zit in de gevangenis ja, ... Omdat ‘ie een vivisectie-laboratorium had gesloopt. “

Tekstfragment uit JESAIA JEREMIA

Voorstelling

Regisseur Jeroen Kriek maakte deze voorstelling met een groep van negen acteurs. Jesaja, Jeremia is gebaseerd op de gelijknamige bijbelboeken. De profeten Jesaja en Jeremia voorzien de ondergang van de wereld, die ze in deze boeken op niet mis te verstane wijze beschrijven. Met deze voorstelling zet Jeroen Kriek de lijn voort van de succesvolle producties Andromache, Openbaringen en Hamlet.

In Jesaja, Jeremia zwerft een groep jonge wereldburgers door de moderne tijd en vraagt zich af of er nog vragen te stellen zijn.

Zijn Belangrijke Levensvragen wel leuk om over na te denken?

Is het überhaubt nog wel leuk om ergens over na te denken?

Wat zijn Belangrijke Levensvragen?

En zijn er ook Onbelangrijke Levensvragen?

Keer op keer, wanneer het slecht dreigt te gaan met Gods kinderen, schieten de profeten als paddestoelen uit de grond. Wie zijn de profeten van nu? Kan een profeet nu nog wel geloofwaardig zijn? Hebben profeten altijd baarden?

Jesaja, Jeremia is een voorstelling over goeroes, oorlog, lachsessies, Duitse porno, the meaning of life, liefde en terreur. Negen spelers bevolken, ontheiligen en ontkrachten de toneelvloer in een bizarre Geloof, Hoop en Liefdeshow.

Poster

Poster JESAJA, JEREMIA

Foto


JESAJA, JEREMIA