Zoeken

De tijdlijn

Tekst fragment

“Bitch: Er loopt toch wel een camera mee? Ik ga natuurlijk niets zeggen als er geen camera meeloopt. Wij hadden een duidelijke deal, ik vertel mijn verhaal, maar dan wel met die fucking camera erop. Dus als ik dat rode lampje niet zie branden komt er geen woord over mijn lippen. Thanks. Zal ik dat verhaal van die schoenen nog eens vertellen?”

Tekstfragment uit The Bitch; in bed with Macbeth

Voorstelling

The Bitch; in bed with Macbeth is een solovoorstelling geschreven en gespeeld door Daphne de Bruin met live-muziek van gitarist Andreas Suntrop.

In de lijn van de festivalhit EVA; this is my life maakt Daphne de Bruin opnieuw een eigenzinnige theaterperformance waarin een beroemde vrouw centraal staat. Deze keer koos de Bruin voor ‘the famous Lady Macbeth’, het Shakespeariaanse personage dat haar man aanzette tot het plegen van een gruwelijke moord.

Geïnspireerd op dit tragische icoon van moordlust en schuldbesef brengt zij nu The Bitch; in bed with Macbeth, waarin een vrouw gedreven door een visioen van macht en rijkdom, zichzelf en haar man in een neerwaartse spiraal stort van verraad, moord en destructie.

Daphne de Bruin kiest in al haar theatervoorstellingen voor bekende vrouweniconen die wonen in een universum waar de vrouw heerst. Of het nu genotzuchtige minnaressen, moorddadige echtgenotes, devote nonnen of extravagante supersterren zijn: de Bruin geeft ze allemaal een stem. Om ze te laten praten over dat wat niemand nog van ze weet. Hun best bewaarde geheimen. De sappigste details. De best part of their lives.

“Ik kies voor personages die iedereen kent. Of waar een duidelijk beeld van heerst. Ik verander dat beeld. Door tegen het herkenbare beeld in te gaan ervaar je die vrouwen als subversief. Rebels. Ze komen in opstand tegen de rol die de geschiedenis hun heeft toebedeeld. Dat heeft een bevrijdende werking. Lady Macbeth is wereldberoemd geworden met maar een paar scènes. Haar roem dankt ze aan een gepleegde moord. Dat fascineert mij. Celebrity by murder.”

Voor deze voorstelling nodigt Daphne de Bruin de componist/gitarist Andreas Suntrop uit als ‘partner in crime’. Met zijn hartverscheurende snaren en stuwende beats legt hij een muzikaal landschap neer waar de oorlog in zijn volle hevigheid kan woeden.

Poster

Poster The Bitch; In bed with Macbeth

Foto


The Bitch; In bed with Macbeth