Zoeken

De tijdlijn

Tekst fragment

De madonna: "Ineens hoorde ik een knal. Ik begreep niet meteen wat het was want ik had het nog nooit eerder gehoord. Een pistoolschot. Ik wist meteen dat het niet goedzat. Hij lag daar zo stil. Doodstil. Ik begrijp nu pas wat dat woord betekent. Eerst was er een klein rood vlekje op zijn trui, ik dacht dat het een bloemetje was dat begon te bloeien. Maar dat rood werd groter en groter en toen besefte ik wat het was. Ik hoorde iemand heel hard gillen. Dat geluid kwam uit mij."

Tekstfragment uit Kids on Fire

Voorstelling

Na MIS, Volgens Murat en EXIT het nieuwste samenwerkingsproject van Growing up in Public met het Gerrit Rietveld College, Kids on Fire. Geïnspireerd op de documentaire Jesus Camp, schrijft Daphne de Bruin een stuk voor 15 jongeren over extreem Christenfundamentalisme.

Onze samenleving radicaliseert in een razend tempo. Partijen komen steeds extremer tegenover elkaar te staan. Meningen worden gepolariseerd, en het Geloof beleeft een revival. Geloven is IN. Het geeft je identiteit, een helder omlijnd moreel kader en je weet precies wie je vijanden zijn. God en de Duivel worden in ere hersteld en de Hemel is weer een plek om naar toe te leven.

KIDS ON FIRE is een theater event waarin de bezoeker wordt ondergedompeld in een maalstroom van religieus geweld. Het huistheater van Growing up in Public Fort B wordt voor enkele dagen een Jesus Camp, waar de 10 geboden en de Bijbel een ijzeren regime voeren.

Regisseur Jeroen Kriek werkt met jonge acteurs voor een jong publiek. Hij verbindt de rauwe werkelijkheid van het leven aan gestileerde theatervormen en maakt de puberale strijd om greep te krijgen op het eigen leven en het eigen functioneren tot een metafoor voor het menselijk handelen.

Poster

Poster KIDS ON FIRE

Foto


KIDS ON FIRE