Zoeken

De tijdlijn

Tekst fragment

“Wij zijn opstandig en stoer. Wij doen wat wij willen. Wij komen voor onszelf op, voor onze rechten. Wij zijn ons zelf. Wij zijn hier thuis. Wij staan voor waar wij vandaan komen. Wij beschermen ons huis. Wij zijn trouw aan onze stad. Wij hebben gevoel voor bepaalde dingen. Wij zijn iemand die overal doorheen gaat.”

Tekstfragment uit El Army

Voorstelling

Een ondergrondse jongerenbeweging staat op in Leidsche Rijn, de nieuwste suburb van Utrecht. Een groep jongeren tussen de 12 en 18, tussen stad en platteland, tussen optimistische doorzonjeugd en het isolement van een buitenwijk. Dit project kent drie presentatiemomenten. De persconferentie in december 2008 waar de beweging zich presenteert, de première van de film 'De opstand van de El Army! op 25 april 2009 tijdens de opening van de Cultuurcampus Vleuterweide en de muziektheatervoorstelling El Army Alive! die in december 2009 uit zal komen.

El Army! is een theatraal statement van Jeroen Kriek (regie) en Daphne de Bruin (tekst) waarin de identiteitsvorming van een nieuw stadsdeel synchroon loopt met het formuleren van de idealen van de nieuwe generatie. In de nieuwe stad is iedereen immigrant. Iedereen heeft zijn roots elders liggen. El Army! is een metafoor voor een samenleving die aan het inburgeren is. Op zoek naar een nieuwe identiteit in het nieuwe Nederland.

Poster

Poster El Army

Foto


El Army